Lasten Hiihto Cup on maksuton matalan kynnyksen lasten ja nuorten hiihtotapahtuma, johon on mukava tulla kokeilemaan lajia ja viettämään hiihtopäivää koko perheen voimin. Tutustu lisää ja tule mukaan viihtymään. Hiihdot järjestää Kainuun Hiihtoseura.

Yhteistyössä

Yhteistyössä

29.3.2014

Lasten Hiihto Cup 2014 päätösosakilpailu

Lasten Hiihto Cupin päätöskilpailu käytiin aurinkoisessa säässä hyvin lumetetuilla laduilla ennakko-odotuksista huolimatta. Iloiseen lasten hiihtokauden päätökseen saapui noin satakolmekymmentä hiihtäjänalkua. Paikalla oli myös kokeneempaa hiihtäjänalkua, kun olympiavoittaja Iivo Niskanen kannusti hiihtäjiä ja jakoi palkinnot osakilpailussa ja kokonaiscupissa pärjänneille. Kysyttyjä olivat myös Iivon nimmarikortit ja yhteiskuvat, vaikka aivan kaikki eivät uskaltaneetkaan yhteiskuvaan iloisen esikuvansa kanssa.

Iivo oli lumen perässä matkalla Kuusamoon ja Lasten Hiihto Cup sattui sopivasti harjoitusohjelmaan. Ensi viikonloppuna Suomen Cupin viimeisessä osakilpailussa kautensa päättävä Niskanen oli innoissaan kannustamassa hiihtäjiä ja opetti palkintopallille päässeille tuuletusten tekemistä ja tarjoili ylävitosia. Olympiavoittajakin on aloittanut kilpailu-uransa lasten hiihdoista, niin kuin muutkin menestyjät kuten maailmanmestari Matti Heikkinen ja olympiamitalisti Anne Kyllönen.

Nykyaikainen Lasten Hiihto Cup on vakiinnuttanut paikkansa Kainuun hiihtokalenterissa ja on merkittävä kainuulainen lasten urheilutapahtumasarja. Neljä vuotta järjestetty kilpailusarja on käsittänyt kolme osakilpailua kaudessa ja ensi kaudella Lasten Hiihto Cup järjestetään palautteen vaikutuksesta neljän osakilpailun sarjana. Keskimäärin osakilpailuissa on ollut kahdestasadasta kolmeensataan hiihtäjää, mikä on todella huomattava osallistujamäärä missä tahansa tapahtumassa Kainuussa.

Kainuun Hiihtoseuran järjestämän Lasten Hiihto Cupin mahdollistavat hyvin sitoutunut talkooporukka ja yhteistyökumppanit. Pitkäaikaisempia yhteistyökumppaneita ovat olleet Osuuskauppa Maakunta ja Kainuun Osuuspankki.