Lasten Hiihto Cup on maksuton matalan kynnyksen lasten ja nuorten hiihtotapahtuma, johon on mukava tulla kokeilemaan lajia ja viettämään hiihtopäivää koko perheen voimin. Tutustu lisää ja tule mukaan viihtymään. Hiihdot järjestää Kainuun Hiihtoseura.

Yhteistyössä

Yhteistyössä

24.2.2013

HIPPO-hiihdot avasivat Lasten Hiihto Cupin ennätysosanotollaSunnuntaina Vimpelinvaaran hiihtostadionilla kävi melkoinen suksien suhina, kun Lasten Hiihto Cup käynnistyi HIPPO-hiihdoilla. Avausosakilpailu HIPPO hiihdot keräsivät ennätysosanoton, yli kaksisataa ilmoittautunutta hiihtäjää, mikä oli noin 80 hiihtäjää enemmän kuin edellisvuonna. Runsain osanotto oli kuusivuotiaiden sarjoissa, joissa tyttöjä hiihti 400 metrin matkalla maaliin 26 ja poikia 32.


Hiihtosarjat oli jaettu ikävuosien mukaa. Nuorimmat neljä vuotta ja alle sarjassa osallistujat hiihtivät 50 metriä. Hiihdettävät matkat pitenivät sarjojen mukaan aina 16-vuotiaiden kolmeen kilometriin saakka. Lasten Hiihto Cupissa hiihtotapa on erittäin vapaa, joten kisaajat voivat käyttää halutessaan vapaan tai perinteiden tekniikkaa hiihtosuoritukseensa. Hiihtotyyleissä nähtiinkin värikäs valikoima tasatyönnöstä vauhtihirmujen Wasberg-tykitykseen. Myös huoltajat saivat osansa kisahuumasta kannustaessaan ja auttaen nuorimmat kisaajat oikeaan suuntaan kääntöpaikalla.


Maalissa lasten suut saivat ekstra-annoksen hymyä viimeistään yhteistyökumppanin Osuuspankin henkilöiden jakaessa kaikille osallistujille osallistujamitalin ja Lauantai-karkkipussin. Karkkipussi ja mitali ovat perinteinen lasten hiihtojen palkintotapa. Olipa motivoiva tekijä karkkipussi tai ulkoilemisen riemu, saattaa aikaisin opituista liikuntatavoista jäädä pidempiaikaisempia vaikutuksia. Tästä yhtenä osoituksena kuultiin päivän aikana, kuinka yhtä aikaa järjestettävissä hiihtolajien MM-kisoissa kilpaileva Kajaanilainen Anne Kyllönen kilpaillut ensimmäistä kertaa juuri aikaisimmin järjestetyissä lasten hiihto cupissa Kajaanissa.

HIPPO-hiihtojen jälkeen Lasten Hiihto Cup jatkuu lauantaina 16.3 SIPSU-hiihdoilla ja kolmen osakilpailun sarjan päättää Metsäkeskus-hiihdot lauantaina 24.3. kilpailut ovat osallistumismaksuttomia ja niihin voi ilmoittautua Lasten Hiihto Cupin nettisivujen kautta osoitteessa lhckajaani.blogspot.fi. Tulokset hiihdoista löytyy täältä.
Lasten Hiihto Cupin Facebook sivut ovat täällä.